1

Λαγκαδά Ιωάννης: Η Πίστη στον Ιησού Χριστό μας δίδει την δύναμη της υπερβάσεως

Την εκ μεταφορά εορτή του Αγίου Νήφωνος Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος ως Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης είχε Χειροτονήσει τον Άγιο Ακάκιο, Επίσκοπο της ιστορικής Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης, τίμησε με την προσήκουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά την Κυριακή 09 Αυγούστου ε.έ., με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά.

Προ της ενάρξεως της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, εκόμισε μικρό απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νήφωνος, προς ευλογία και αγιασμό των Πιστών, οι οποίοι και προσήλθαν τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα εκ των αρμοδίων αρχών μέτρα υγειονομικής προστασίας τόσο εντός του ναού όσο και στο προαύλιο χώρο του.

Στην Κυριακάτικη ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπο του Αγίου Νηφώνος ως παράδειγμα Αγιότητας και Πίστεως σημειώνοντας παράλληλα και την πνευματική σχέση που είχε με την επαρχία μας.

Παίρνοντας εν συνεχεία αφορμή από την σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «η ολιγοπιστία μας είναι εκείνη που μας κάνει να βουλιάζουμε σήμερα και να ζούμε συνεχώς με τον φόβο και τον τρόμο. Η Πίστη στον Ιησού Χριστό, δίδει εκείνη την δύναμη της υπερβάσεως, όπου μπορούμε να βαδίζουμε επί των κυμάτων των πολλών προβλημάτων και δυσκολιών των ημερών αυτών που διανύουμε».

Καταλήγοντας τον λόγο παρότρυνε το παριστάμενο εκκλησίασμα να τηρούν με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, ενώ ανακοίνωσε ότι θα αφιερωθούν δύο παρεκκλήσια προς τιμήν, των Αγίων Νήφωνος και Φιλοθέου του Κόκκινου, Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, στην περιοχή του Μελισσοχωρίου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ