ΧΑΛΑΣΤΡΑ: Τo βράδυ της Δευτέρας, 23ης Ιουνίου, στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Νεομαρτύρων στη Χαλάστρα πραγματοποιήθηκε το χορωδιακό φεστιβάλ με τίτλο: «εν ύμνοις και ωδαίς», το οποίο διοργάνωσε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Κοσμάς ο Μαδυτινός» στο πλαίσιο των «ΛΑ’ Παυλείων».
Την εκδήλωση προλόγισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας, Δρ. Θεολογίας, Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής, ενώ τις χορωδίες που συμμετείχαν παρουσίασε ο Άρχων Μαΐστωρ της ΜΧΕ κ. Γεώργιος Ορδουλίδης, Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως και καλλιτεχνικός Διευθυντής των ΠΑΥΛΕΙΩΝ.
Στο χορωδιακό φεστιβάλ συμμετείχε η βυζαντινή χορωδία ενηλίκων της Χαλάστρας υπό τη διεύθυνση του κ. Αντωνίου Μεσσιάρη, η χορωδία της ενορίας του Ανατολικού υπό τη διεύθυνση του κ. Περικλή Μαυρουδή, η χορωδία ενηλίκων του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίας Πέτκου και η παραδοσιακή χορωδία ενηλίκων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του κ. Σωτηρίου Ζερδαλή.
Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, προσέφερε αναμνηστικά και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
Πρίν από λίγες ημέρες είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε στο Πνευματικό Κέντρο του Ανατολικού την εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής υπό τον τίτλο «Εν τυμπάνω και χορώ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ΛΑ´ Παυλείων, προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας μεγίστου εν αποστόλοις αποστόλου Παύλου.
Σήμερα έχουμε μία ανάλογη ευκαιρία, εδώ, στο Πνευματικό Κέντρο του ναού των Αγίων Νεομαρτύρων της Χαλάστρας, το Φεστιβάλ χορωδιών με τίτλο «Εν ύμνοις και ωδαίς», το οποίο διοργάνωσε και πάλι στο πλαίσιο των Παυλείων η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Κοσμάς ο Μαδυτινός».
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν και θα απολαύσουμε σε λίγο η βυζαντινή χορωδία ενηλίκων Χαλάστρας υπό τη διεύθυνση του κ. Αντωνίου Μεσσιάρη,
η χορωδία ενηλίκων παραδοσιακής μουσικής της Σχολής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την οποία διευθύνει ο κ. Σωτήριος Ζερδαλής,
η χορωδία Ανατολικού υπό τη διεύθυνση του κ. Περικλή Μαυρουδή καί
η χορωδία ενηλίκων του Ωδείου μας, την οποία διευθύνει η κ. Μαρία Πέτκου.
Τα μέλη των τεσσάρων χορωδιών θα τιμήσουν σήμερα «εν ύμνοις και ωδαίς» τον ουρανοβάμονα απόστολο Παύλο και θα εκφράσουν με τα τραγούδια και τη μουσική την ευγνωμοσύνη τους και την ευγνωμοσύνη όλων μας για όσα μας προσέφερε ο μέγας Απόστολος, ερχόμενος εδώ, κηρύσσοντας το Ευαγγέλιο του Χριστού και ιδρύοντας την τοπική μας Εκκλησία, η οποία συνεχίζει την προσφορά της στους ανθρώπους μέχρι τις ημέρες μας. Άλλωστε και αυτή η εκδήλωση, που αναφέρεται στον απόστολο Παύλο, είναι μια ωραία ευκαιρία, την οποία απολαμβάνουμε χάρη σ᾽ Εκείνον.
Να ευχαριστήσω, λοιπόν, όλα τα μέλη των χορωδιών και τους χοράρχες τους για τη συμμετοχή τους στο σημερινό Φεστιβάλ Χορωδιών αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωσή του, και να σας καλέσω να απολαύσουμε τις χορωδίες μας και να τιμήσουμε τον μέγα απόστολο Παύλο. Ιδαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής, τον π. Θεόφιλο, ο οποίος έχει αναλάβει όλη την ευθύνη της διοργανώσεως αυτής της ωραίας ευκαιρίας, η οποία, είμαι βέβαιος, ότι όλους μας θα μας ξεκουράσει, γιατί βλέπουμε αυτή τη συμμετοχή, αυτή τη χαρά των χορωδιών, που το κάνουν από ευλάβεια προς τον απόστολο Παύλο.