Κηφισιά: Εορτή αποτομής Τιμίας Κεφαλής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου

Η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας και ιδιαίτερα στην Ε’ Αρχιερατική Περιφέρεια Νέας Μάκρης-Μαραθώνος.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και προεξήρχε της λιτανευτικής πομπής της Ιεράς Εικόνος συνοδεία Φιλαρμονικής ορχήστρας και στρατιωτικού αγήματος στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μαραθώνος συμπαραστατούμενος από ιερείς της περιοχής, με πρώτο τον Αιδεσ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο Αρχιερατικό Επίτροπο Νέας Μάκρης-Μαραθώνος.

Ο Σεβασμιώτατος στο θείο λόγο του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου και στην ασκητική ζωη του, από την οποία πρέπει να πάρουμε παράδειγμα για την δική μας πορεία στην ζωή.

Το παρόν έδωσαν οι πολιτικές αρχές εκ μέρους τόσο του Ελληνικού κοινοβουλίου, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον όμορο Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νέου Βουτζά (Νέα Μάκρη) συμπαραστατούμενος από ιερείς της περιοχής. Η διακονία του Θείου λόγου ανετέθη στον Πανοσ. Ιερομον. π. Γεννάδιο Μανώλη τον Βατοπαιδινό, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο και το παράδειγμα του Αγίου καθώς και στα θεολογικά μηνύματα της εορτής.