Κάστρο Λαμίας: Πανηγύρισε το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η Ιερά μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο γραφικό Ναό, στην ακρόπολή της πόλεως Λαμίας, στους πρόποδες του Κάστρου.

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου το πρωί, της Θείας Λειτουργίας προηξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Στο κήρυγμά του ο π. Άγγελος αναφέρθηκε στο νόημα της Ευαγγελικής περικοπής της παραβολής «του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου», σε συνάρτηση με το παράδειγμα των Αγίων Αναργύρων τονίζοντας ότι:

«Οι Άγιοι Ανάργυροι, οι αληθινά πλούσιοι άνθρωποι του Θεού, πλουτίζουν αυθεντικά τους φτωχούς Λαζάρους κάθε εποχής. Δύναμη και αδυναμία αλληλοπεριχωρούνται, όταν ο Χριστός, η όντως αγάπη, κυβερνά τις καρδιές, γεφυρώνοντας τα χάσματα και καλλιεργώντας με ανθρωπιά τα χαρίσματα».

Προ της απολύσεως, ο π. Άγγελος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Συμεών και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτ. π. Θεμιστοκλή Μώρη για την φιλοξενία και την αγάπη.