Υμνοι από την Ακολουθία του Αγίου Σπυρίδωνος στη Ι.Μ Κερκύρας (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2016 στο Ιερό Προσκύνημα του , Συναυλία της Χορωδίας της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της , “Ο Άγιος Αρσένιος”, με ύμνους από την Ακολουθία του Αγίου Σπυρίδωνος, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Μακρόπουλου.

Την παρουσίαση και το σχολιασμό έκανε ο Πρωτ. Νικόλαος Μοναστηριώτης.

Στο χαιρετισμό του, ο επεσήμανε ότι η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, μάς εισάγει στη μεγάλη εορτή της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού. Διότι οι Άγιοί μας, διακονούν, πιστεύουν και ομολογούν τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό. Την Άκτιστη Χάρη τη δοθείσα από τον Τριαδικό Θεό, εκείνοι με τη σειρά τους την παρέχουν σε όλους τους πιστούς, θαυματουργώντας. Ο Άγιος Σπυρίδων, ο προστάτης της νήσου Κερκύρας, είναι ο πνευματικός, ο ταπεινός πατέρας μας. Η πνευματική του ακτινοβολία είναι παγκόσμια, αφού έρχονται να τον προσκυνήσουν από τα πέρατα της οικουμένης.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος εξήρε τη σημασία του έργου που προσφέρει η Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και το μόχθο τόσο των μαθητών, όσο και των δασκάλων αυτής, ώστε να πλαισιώσουν τα αναλόγια των ενοριών του νησιού άνθρωποι καλλικέλαδοι, έχοντας τη δυνατότητα με ακρίβεια να αποδίδουν τα βαθιά νοήματα της πλούσιας υμνολογίας της Εκκλησίας μας. Στη Σχολή διδάσκουν ο Ιεροδιάκ. π. Νεκτάριος Μπόκος και οι Πρωτοψάλτες κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, κ. Γεώργιος Λαδοβρέχης και κ. Γεώργιος Λαβράνος. Υπεύθυνος της Σχολής είναι ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Κερκύρας Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς.

img_9028 img_9038 img_9043 img_9048 img_9052 img_9055 img_9062