Η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στον Διόνυσο

Η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου εορτάστηκε στην Ιερά μας Μητρόπολη και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου Δήμου Διονύσου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, χοροστάτησε στον Πνηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Εκάλης – Νέας Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Ντέτσικα και Πεύκης – Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστράτιο Δελατόλα και ιερείς της περιοχής.

Μετά το πέρας της Αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, προεχείρισε σε Οικονόμο τον εφημέριο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Γεώργιο Δραχτίδη. Προ της Απολύσεως τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας αναφερόμενος στα διδάγματα τα οποία αποκομίζουμε από τον εορτασμό της μνήμης του εορταζομένου Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου (ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο) και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου. Στο τέλος του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Λυκείου Διονύσιο Μαρκουτσά. Την ώρα του Κοινωνικού ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην “Εν Χριστώ Αγάπη” για την οποία θυσιάστηκε αλλά και εφήρμοσε ο τιμώμενος Άγιος. Τους ύμνους της εορτής, απέδωσε ο καλλικέλαδος χορός Αντιφωνικόν Μέλος.