Η Μητρόπολη Γόρτυνος για το διάκονο που φορούσε γυναικεία

Ανακοίνωση για το θέμα του διακόνου που εμφανίστηκε σε φωτογραφίες να φοράει γυναίκεια ρούχα εξέδωσε η Μητρόπολη Γόρτυνος και μεταξύ άλλων αναφέρει πως αυτές οι φωτογραφίες, βάσει των λεγομένων του ιδίου του μοναχού, είχαν τραβηχτεί προ εξαετίας και πως πλέον ο ίδιος ήθελε να αλλάξει ζωή.

Επίσης αναφέρεται πως ο Μητροπολίτης Ιερεμίας έλαβε όλα τα μέτρα που ορίζει η εκκλησιαστική δικαιοσύνη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση :

Σας γνωστοποιούμε ότι ο διάκονος Δ.Γ., δεν είναι χειροτονία του Σεβασμιωτάτου μας Μητροπολίτου κ. Ιερεμίου, αλλά αναζητώντας Ιερά Μονή μετανοίας προσήλθε προ οκταμήνου στην Μητρόπολή μας.

Ο Σεβασμιώτατος λαμβάνοντας υπ’ όψιν καλές συστάσεις αξιοπίστων προσώπων δέχθηκε να τοποθετηθεί ο εν λόγω διάκονος στην Ιερά Μονή Ισιώματος Καρυών, προκειμένου να εξετασθεί προιόντος του χρόνου ο χαρακτήρας του.

Γι’ αυτό και δεν τον χειροτόνησε ιερέα, αν και παρήλθε ικανός χρόνος από την πρόσληψή του.

Όλοι οι κάτοικοι των γύρω χωρίων ήταν ενθουσιασμένοι από τον χαρακτήρα του και την εργατικότητά του, αλλά τα δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα στο διαδύκτιο τις τελευταίες ημέρες μας εξέπληξαν.

Περί των φωτογραφιών ο ίδιος απολογήθηκε ότι αυτά είχαν συμβεί πριν έξι χρόνια σε κάποια αποκριάτικη εκδήλωση.

Ήθελε είπε να βάλει στη ζωή του μία καινούργια αρχή αποτάσσοντας κάποιες λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος, τις οποίες όμως δεν μας είχε αναφέρει όταν προσήλθε στην Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος έλαβε αμέσως μέριμνα περί του θέματος, όπως ορίζει η εκκλησιαστική νομοθεσία. Απηγόρευσε δηλαδή αμέσως στον διάκονο να ιεροπράττει και γενικότερα να ασκεί οποιοδήποτε ποιμαντικό έργο.

Ανέθεσε δε στον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ιάκωβον Κανάκην την διεξαγωγήν κατεπείγουσας ανακρίσεως και καταθέσεως του πορίσματος αυτής εντός των προσεχών ημερών διά τα περαιτέρω.

Ας γνωρίζουν λοιπόν οι αδελφοί χριστιανοί ότι δεν φανήκαμε αδιάφοροι περί του ακουσθέντος σκανδάλου, αλλά ενεργήσαμε αμέσως τα δέοντα διότι δεν θέλουμε να υπάρχουν στην Μητρόπολή μας ιερείς που δημιουργούν σκάνδαλα.