Ι.Μ. Ηλείας: Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια τελέσθηκε , ο πέμπτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, στον οποίο

Όπως μας ενημερώνει «Μέσα στην Κιβωτό της σωτηρίας μας, την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, διανύοντας το ευλογημένο πέλαγος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και συνεχίζοντας την κοπιώδη αλλά ψυχωφελή οδοιπορία μας, για να φτάσουμε στην κορυφή του πνευματικού αγώνος το Άγιο Πάσχα, σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως και Θρησκευτικής ευλαβείας, τελέσθηκε το απόγευμα της ), ο πέμπτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου.

Στο Κατανυκτικό αυτό Εσπερινό, χοροστάτησε ο με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της πόλεως. Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Σπανόπουλος, Ιεροκήρυκας της μας, ο οποίος ανέπτυξε αγιοπατερικό, ψυχοφελή και θεολογικό λόγο με θέμα: «Αμαρτία και Μετάνοια».

Αξίζει να σημειωθεί η αθρόα προσέλευση φιλακόλουθων Χριστιανών εκ της ενορίας αλλά και κατοίκων της πόλεως, οι οποίοι μέσα σε πνεύμα κατανύξεως και περισυλλογής παρακολούθησαν την Ιερή αυτή ακολουθία. Μεταξύ αυτών και ο εκ της ενορίας μας καταγόμενος νέος Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσιος Καλαματιανός.

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός, θα τελεσθεί την ερχόμενη Κυριακή 2 Απριλίου (Ε΄ Νηστειών), στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πύργου, με ομιλητή τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόφορο Κωλέτη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας».