Ι.Μ. Χαλκίδος: Εσπερινός Αγίου Νικολάου του Νέου (ΦΩΤΟ)

Ι.Μ. Χαλκίδος:Με θρησκευτική κατάνυξη και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέσθηκε και φέτος ο πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Νικολάου του Νέου, του εν Βουνένοις, στο φερώνυμο ναύδριο του στον Κούτουρλα, στα δασύσκια άλση των Διρφύων της Ευβοίας.Δρ Χαραλάμπης Μ. Μπούσιας

Με την ευλογία του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Αγίου Χαλκίδος κ. κ. Χρυσοστόμου ετελέσθη η ακολουθία του αγιασμού στην παρακείμενη του Ναού του Αγίου Νικολάου φιάλη και ακολούθως ο πανηγυρικός εσπερινός, τα εγκώμια του Αγίου και η λιτανεία μέσα στην οργιάζουσα εαρινή ατμόσφαιρα του ιλαρού εσπερινού φωτός.

Παρέστησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Γλυφάδας, Ιερομόναχος Νήφων μετά της Συνοδείας του, ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Καρυστίας, Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος, ο εκ Φλωρίνης Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος, ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και ο καλλιφωνότατος Ιερεύς του Μετοχίου Διρφύων π. Λάμπρος. Έψαλλον ο Καθηγητής Πρωτοψάλτης, μουσικολογιώτατος κ. Θεόδωρος Σακελλαρίου, και ο εκ Θεσσαλονίκης Πρωτοψάλτης και αγιογράφος κ. Κωνσταντίνος Φιλιπποπολίτης.

Εις την τράπεζαν που παρετέθη, την οποίαν επιμελήθηκαν τα πνευματικά παιδιά του εξ Αλιβερίου Γέροντος Αμφιλοχίου παρεκάθησαν και συνευφράνθησαν όλοι οι συμπανηγυριστές.