Η Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στην Ι.Μ. Σπάρτης

Την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Τριμυθούντος του θαυματουργού τίμησε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Στη Σπάρτη πανηγύρισε, έστω και χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ο φερώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Το κήρυγμα για τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως που μετέδωσε απευθείας την ιερή ακολουθία, εξεφώνησε ο ιεροκήρυκας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας, ο οποίος αναφέρθηκε σε τρία στοιχεία της προσωπικότητας του τιμώμενου Αγίου, που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τον κάθε χριστιανό: την πραότητα, την ακεραιότητα και την απλότητα.

Τον Εσπερινό επισφράγισε με πατρικά λόγια αγάπης ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος. Ο Σεβασμιώτατος, κάνοντας αναφορά στην μάστιγα της πανδημίας, επισήμανε αρχικά ότι ο Ναός είναι ένας αγιασμένος και αναντικατάστατος χώρος για τη ζωή του χριστιανού. Παράλληλα τόνισε ότι το κρίσιμο αυτό διάστημα τα λόγια του καθενός θα πρέπει να είναι μετρημένα, ενώ προέτρεψε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να προσεύχεται περισσότερο και να κάνει υπομονή μέχρι να επέλθει η λύτρωση από τον ιό, που πολύ έχει ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κεκλεισμένων των θυρών, στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Μυστρά, ευχόμενος σε όλους τους Μυστριώτες ο Πολιούχος του χωριού τους να ευλογεί και να αγιάζει τη ζωή τους.