Η Εορτή του Αγίου Μηνά στη Μητρόπολη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος από το Λουτράκι, την Περαχώρα, τα Πίσσια, τον Σχοίνο αλλά και από την Αθήνα τέλεσε την Θ. Λειτουργία, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του στον Σχοίνο Κορινθίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : “Ο Θεοφιλέστατος ομιλών αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μεγαλομάρτυρος Στρατιωτικού Αγίου, ο οποίος είχε όλες τις προοπτικές για μια εξέλιξη θαυμαστή παρά «τω επιγείω Βασιλεί», όμως προτίμησε την «καλήν στρατείαν» παρά «τω ουρανίω Βασιλεί» και έκτοτε αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όλων των αγωνιζομένων Χριστιανών, οι οποίοι ως πολίτες της Βασιλείας του Θεού είναι και στρατιώτες αυτής, αφού η επί γης Εκκλησία χαρακτηρίζεται ως «Στρατευομένη» Εκκλησία και τα μέλη της «ου κατά σάρκα» στρατεύονται, «τα γαρ όπλα ημών», λέγει ο Απόστολός μας, «ου σαρκικά, αλλά δυνατά τω Θεώ προς καθαίρεσιν οχυρωμάτων» (Β’ Κορ. Ι’, 4). Επίσης έκαμνε αναφορά στα «ελευθέρια» της πόλεως της Καστοριάς και της νήσου Χίου, οι οποίες έτυχαν της απελευθερώσεώς των από τον Οθωμανικό ζυγό την ημέρα της εορτής του πολιούχου τους Αγίου Μηνά.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος άγιος Κεγχρεών, αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ευχήθηκε ο Άγιος Μηνάς να σκέπει και να προστατεύει τον κάθε πιστό αλλά και τις οικογένειές τους ως και την πατρίδα μας και να οδηγεί τους πάντας ασφαλώς προς την Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος”.