1

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Χίο

Με ευλάβεια ετίμησε η εκπαιδευτική κοινότητα της Χίου την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου πλαισιούμενος από Ιερείς και τον Αρχιδιάκονο.

Στο Ιερό Βήμα διακονούσαν παιδιά της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Ο Σεβασμιώτατος στο Θείο Κήρυγμα αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική προσφορά των τιμωμένων Αγίων τονίζοντας ότι με βάση την Ορθόδοξη Θεολογία προσέφεραν στην οικουμένη ένα φιλάνθρωπο ανθρωπισμό με θεανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Επίσης εξήγησε στους μαθητές τα τελούμενα στη Θεία Λειτουργία.

Εκκλησιάστηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Στυλιανός Καμπούρης, Διδάσκαλος, η Προισταμένη της Διευθύνσεως Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως κ. Ευτυχία Βλυσίδου, Φιλόλογος, μαθητές από το ΙΑ’ Δημοτικό Σχολείο Χίου, το Α’ Γυμνάσιο και το Γ’ Γυμνάσιο Χίου με τους εκπαιδευτικούς τους και αρκετοί πιστοί.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Χίου απένειμε το Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου στην Ιστορική ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, νυν Α’ Γυμνάσιο Χίου, για την μακραίωνη προσφορά στην Παιδεία του Γένους. Την διάκριση παρέλαβε ο Γυμνασιάρχης κ. Δημήτριος Βρούζος, Φιλόλογος.

Επίσης ετελέσθη και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών και δωρητών της παιδείας.