Η εκδήλωση προς τιμήν του Γέροντος Παϊσίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών (φωτο)

Μία πρωτόγνωρη εκδήλωση από πλευράς προσελεύσεως συμπολιτών μας και άρτια σε οργάνωση, έλαβε χώρα το Σάββατο 30 Μαρτίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών προς τιμήν του αοιδίμου Γέροντος π. Παϊσίου του Αγιορείτου.

Η προσέλευση δε των Πατρινών ήτο αθρόα με αποτέλεσμα και οι αύλειοι χώροι του Ναού να έχουν κατακλυσθεί αναγκάζοντας τους διοργανωτάς να τοποθετήσουν δέκτες τηλεοράσεως. Παρά τον τεράστιο ανθρώπινο όγκο, η τάξη που επικράτησε ήτο υποδειγματική.

Εισηγητές ήσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουλτουμουσίου Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος. Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως παρουσιάσθηκε ένα δεκάλεπτο βίντεο που αφορούσε τον αείμνηστο Γέροντα Παϊσιο επιμελημένο από τον Διάκονο Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος άνοιξε την εκδήλωση παρουσιάζοντας τους εισηγητάς, καθώς και η επισφράγισή της έγινε από τον οικοδεσπότη Μητροπολίτη. Συντονιστής της εκδηλώσεως ήτο ο Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στην αγάπη του π. Παϊσίου προς τους νέους και κατέθεσε προσωπικές του εμπειρίες, ενώ είχε την μεγάλη ευλογία η οικογένειά του να τον φιλοξενήσει στο πατρικό του σπίτι. Ολόκληρη την ομιλία του Σεβασμιωτάτου θα δημοσιεύσει στο τεύχος του ερχομένου Σαββάτου 6 Απριλίου ο «Εκκλησιολόγος».

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουλτουμουσίου (1η φωτ., πάνω) της οποίας υπήρξε μέλος της Αδελφότητος ο π. Παϊσιος, ανέπτυξε το θέμα: Ο πνευματικός άνθρωπος στη μορφή και στο βίο του Γέροντος Παϊσίου.

Εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλλε χορωδία με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Κων. Στεφανόπουλο.

Οι διοργανωτές είχαν εκτυπώσει έγχρωμο έντυπο υλικό με το πρόγραμμα της εκδηλώσεως, το οποίο διενεμήθη στους παρευρισκομένους.

Αξίζει κάθε έπαινος στον προϊστάμενο του Ναού π. Θεοδόσιο, στον παπα-Αναστάση και στον π. Σπυρίδωνα για την πνευματική τροφή που μας προσέφεραν.

alt
alt
alt