Η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

ΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ

Πανηγυρικά εορτάστηκε κι εφέτος η στην .

Την Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016, χοροστατούντος του τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου.

ον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Παν/τοι Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς, π. Αρκάδιος Ραζνύ και π. Αθανάσιος Πέζος, οι Αιδέσ. Πρωτ/ροι π. Παντελεήμων Ρωμέσης, π. Νικόλαος Πολύζος και οι Αιδέσ. π. Ιωάννης Περαχωρίτης, π. Ιωάννης Ματζιαγρής, π. Πέτρος Τζέκος, π. Άγγελος Τσελώνης, π. Γεώργιος Παπαφίλης ως και οι διάκονοί του. Στο πλήθος των πιστών Χριστιανών, που από νωρίς συγκεντρώθηκε για να τιμήσουν την Κυρία Θεοτόκο και να προσκυνήσουν το θαυματουργό εικόνισμα Της και στην Αδελφότητα της Ι. Μονής, ο σεπτός Ποιμενάρχης απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής, αναφερόμενος στους ύμνους και στα τροπάρια, που είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας, τονίζοντας την μεσιτική προς τον Υιό Της χάρη για την σωτηρία του ανθρώπινου γένους.

 

Την επομένη Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον αρχαιοπρεπή Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου, πλαισιούμενος από τους Παν/το Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ξυλοκάστρου – Τρικάλων και Εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτ/ρο π. Αναστάσιο Κουτσούρη, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Γεώργιο Γεωργουλή εκ της Ι. Μητροπόλεως Μαντινείας, και τους Αιδεσ. π. Κων/νο Τσάτσαρη, π. Αλέξανδρο Κόκοτο – Σισμάνη.

Στον λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή στην οποία μακαρίζεται η Θεοτόκος ως Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τονίζοντας παράλληλα πως η τιμή στην Θεοτόκο μεταβαίνει προς τον Υιό Της. Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του ευχόμενος προς τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, που παρέστη συμπροσευχόμενος, και τους πιστούς της περιοχής, που ιδιαιτέρως τιμούν την Παναγία την «Φανερωμένη», η Παναγία να είναι σκέπη και βοηθός για τον καθένα ξεχωριστά και για την Πατρίδα μας ιδιαιτέρως.

2608KOR.jpg
2608KOR1.jpg
2608KOR2.jpg
2608KOR3.jpg
2608KOR4.jpg
2608KOR5.jpg
2608KOR6.jpg
2608KOR7.jpg
2608KOR8.jpg