Ουτρέχτη: Με λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη εορτάστηκε την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2026 η ετήσια πανήγυρη της Ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ουτρέχτη.
Η μεγάλη θεομητορική εορτή, σε συνδυασμό με την επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, προσέδωσε ιδιαίτερο χαρακτήρα χαράς και συγκίνησης στην εορταστική αυτή σύναξη της ορθόδοξης κοινότητας.
Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας.
Στο τέλος της Δοξολογίας, ο Μητροπολίτης προέβη στη χειροθεσία σε Πρωτοπρεσβύτερο του ιερατικώς προϊσταμένου της Ενορίας π. Αλεξάνδρου Πιτσικάκη, αναγνωρίζοντας την προσφορά και τη διακονία του. Επίσης, χειροθέτησε σε Αναγνώστες τον Πρωτοψάλτη της Ενορίας και δύο ιερόπαιδες, ενισχύοντας τη λειτουργική ζωή της κοινότητας.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Πρέσβης της Ελλάδος στη Χάγη κα Αικατερίνη Γκίνη, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βασίλειο της Ολλανδίας κ. Σπυρίδων Αττάς, καθώς και Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και μέλη της ορθόδοξης κοινότητας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης ανέγνωσε την ευχή επί των κολλύβων και τέλεσε την Πανηγυρική Δοξολογία για την Εθνική Παλιγγενεσία, τιμώντας τους αγώνες του Έθνους και αναδεικνύοντας τη σημασία της πίστεως και της ελευθερίας.
Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ





















