Επιστολή – φωτιά στη ΔΕΗ από τον Ιερεμία – Δηλώνει δίπλα στους εργαζόμενους

Την αμέριστη υποστήριξη προς τους εργαζομένους του εργοστασίου της στη Μεγαλόπολη, εκφράζει ο , που ενώνει τη φωνή του μαζί τους εναντίον του κλεισίματος της μονάδας.

Η επιστολή αναφέρει:

“Αδελφοί συμπολίτες Μεγαλόπολης και των περιχώρων, τίμιοι άρχοντες και εκλεκτέ λαέ,

Ως Μητροπολίτης της Επαρχίας πονώ μαζί σας για το κακό που θέλουν να τολμήσουν στην πόλη μας, το να κλείσουν τις μονάδες της ΔΕΗ, γιατί τότε θα καταπέσει πολύ η ξακουστή Μεγαλόπολη και θα καταντήσουμε ένας δήμος των χιλίων ή δυό χιλιάδων ανθρώπων.

Επιθυμώ να γνωρίζετε ότι και εγώ ο Επίσκοπος σας και όλοι οι Ιερείς της Επαρχίας μας, και οι μοναχοί και οι μοναχές, συμπάσχουμε μαζί σας και παρακαλούμε να μας υπολογίζετε όλους ως έτοιμους για ένα δυναμικό αγώνα, για να μην γίνει αυτό που σκέπτονται και έχουν αποφασίσει να κάνουν.

Παρακαλούμε ιδιαίτερα τους μεγάλους άρχοντές μας, που εδρεύουν στην πρωτεύουσα, να μην κωφεύουν στο αίτημά μας, που είναι αίτημα ζωής, γιατί είμαστε λαός που έχει δικαιώματα στην Ελλάδα για τις θυσίας μας που κάναμε ως Αρκάδες για την απελευθέρωση του Έθνους μας.

Θα πρέπει ακόμη να σκεφθούμε, αγαπητοί μου Μεγαλοπολίτες, όχι μόνο μην κλείσουν οι μονάδες της ΔΕΗ, αλλά ακόμη να σκεφθούμε και τρόπο εξεύρεσης και άλλων εργασιών, στις οποίες να απορροφηθούν προς παντός οι πολλοί άνεργοι νέοι και νέες της Επαρχίας μας.

Συγγνώμην για την αργοπορία της εμφανίσεώς μου, αλλά τώρα επληροφορήθηκα το δυναμικό σας προχώρημα του αγώνος. Χάρηκα και συγκινήθηκα για όλους σας και ιδιαίτερα χάρηκα για την την φιλότιμη και αγωνιστική νεολαία μας, που ξεχύθηκε και αυτή σε αγώνα.

Δηλώνω την συμπαράστασή μου προς τους αγωνιζομένους για τον κοινό σκοπό μας και παρακαλώ να με ενοχλείτε που και πως μπορώ να σας βοηθήσω.

Η Υπέρμαχος Στρατηγός μας, η Παναγία Δέσποινα, εύχομαι να σας προστατεύει και να ενισχύει τον αγώνα μας, ο οποίος δεν είναι για ατομικό μας συμφέρον, αλλά για το συμφέρον όλης της Επαρχίας μας.

Με πολλές ευχές και πολλή αγάπη

† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας”