Επισκοπή Πέρθης: Το Σάββατο, 21 Ιουνίου, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Πέρθης κ. Ελπίδιος τέλεσε τα Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Northbridge. Καλωσόρισε έτσι επίσημα στην Ορθόδοξη Εκκλησία τρεις κατηχούμενους νεαρής ηλικίας – δύο μέσω Βαπτίσματος και έναν μέσω Χρίσματος.
Είχε προηγηθεί μια περίοδος κατηχήσεως στην Ορθόδοξη Πίστη, με μέριμνα του π. Ελευθερίου Γεροβασίλη και με την καθοδήγηση του Επισκόπου κ. Ελπιδίου.
Η Εκκλησία, διά του ακαμάτου έργου του ιερού Κλήρου, εξακολουθεί να προσελκύει έντονο ενδιαφέρον για την Ορθόδοξη Πίστη, με σταθερή προσέλευση νέων ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν την αυθεντική Χριστιανική, Αποστολική και Ορθόδοξη κληρονομιά, καθώς και την ιερά Παράδοση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρία νέα μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας πρόκειται, εντός των προσεχών εβδομάδων, να μετάσχουν και στο Μυστήριο του Γάμου, εμβαθύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την πνευματική τους πορεία εντός της Εκκλησίας.
Ο Επίσκοπος κ. Ελπίδιος διαβίβασε στους νεοφώτιστους τις ευλογίες και την πατρική αγάπη του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου και τους καλωσόρισε θερμά στην οικογένεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Τέλος, ο Επίσκοπος υπενθύμισε στους νεοφώτιστους ότι η συγκεκριμένη ημέρα αποτέλεσε ένα ορόσημο στη ζωή τους, καθώς έλαβαν το Άγιο Πνεύμα – καθιστάμενη, όπως επεσήμανε, προσωπική τους Πεντηκοστή.