Ελευθερούπολη: Τιμήθηκε ο Άγιος Φανούριος στη Νέα Ηρακλείτσα

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως

Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στο περικαλλές εξωκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης, μοναδικό στη περιοχή του Παγγαίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών προσκυνητών και τηρώντας τα μέτρα προστασίας των αρχών για την πανδημία.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της επαρχίας προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Ιωαννίνων Αρχιμανδρίτου π. Θωμά Ανδρέου ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον.

Πριν το τέλος της ακολουθίας κλήρος και λαός μετέβησαν στα προπύλαια του Ναού, όπου και ευλογήθηκαν οι εκατοντάδες Φανουρόπιτες που είχαν φέρει ευλαβείς γυναίκες της περιοχής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, αναφερόμενος στην σημασία των Αγίων στη ζωή των πιστών.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την καθιερωμένη ευχή και ευλόγησε τις προσφερθείσες Φανουρόπιτες.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ