1

Εκδήλωση για την Ἀλωση της Πόλης στη Μητρόπολη Μαρωνείας

: Η Ιερά Μητρόπολη καλεί το Πλήρωμά της να συμμετάσχει στην Εκδήλωση Μνήμης, προκειμένου να αποδωθεί η οφειλόμενη τιμή στον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο…

τον Παλαιολόγο και τους συν αυτώ αναιρεθέντες πατέρες και αδελφούς μας, Κληρικούς και Λαικούς, οι οποίοι θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα Ιερά και τα Όσια του Γένους μας.

Ανακοινώνεται ότι η Ιερά Μητρόπολή Μαρωνείας, με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως της Βασιλευούσης των πόλεων θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα, 29 Μαίου 2023 και ώρα 20:00, στην αίθουσα του πρώτου ορόφου της Τσανακλείου Σχολής, Εκδήλωση Μνήμης με τίτλο : «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ».

Η Χορωδία του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο Πενέτη θα αποδώσουν ύμνους και τραγούδια και θα απαγγείλουν αναγνώσματα σχετικά με την αποφράδα ημέρα κατά την οποία ακούστηκε η κραυγή «Εάλω η Πόλις» και η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε στους Οθωμανούς κατακτητές.

Η Ιερά Μητρόπολη καλεί το Πλήρωμά της να συμμετάσχει στην Εκδήλωση Μνήμης, προκειμένου να αποδωθεί η οφειλόμενη τιμή στον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο, τον Παλαιολόγο και τους συν αυτώ αναιρεθέντες πατέρες και αδελφούς μας, Κληρικούς και Λαικούς, οι οποίοι θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα Ιερά και τα Όσια του Γένους μας.