Χωρίς λιτανεία αλλά με μηνύματα και τιμές ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής – Τι είπε ο Χίου Μάρκος

-Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Καστέλλο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκου.

Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών του κορονοϊού δεν ακολούθησε λιτανεία της Ιεράς Εικόνας με τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκο να αναφέρεται στους προγόνους των Αγιοπαρασκευουσίων που “λιτάνευσαν τον Σταυρό του Γένους μας δίχως φιλαρμονική αλλά με ιστορία χιλιάδων ετών”.
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι την επόμενη χρονιά θα τελέσει την λιτανεία του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή στην Αγία Παρασκευή Καστέλλου ενώ την ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής το 2022 θα τελέσει την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όχι στην Αγία Τράπεζα αλλά στο κέντρο της εκκλησίας μαζί με τον Επιτάφιο.

Επ’ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Εθνική Παλλιγγενεσία, τιμήθηκαν η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά, ο Δήμος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών, η Κοινότητα Αναβάτου και η Κοινότητα Μελανιούς για την προσφορά τους στην πατρίδα.
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 96ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης, Παντελής Βατούσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, Γιάννης Βουράκης και ο Διοικητής της ΑΕΝ Χίου, Γιάννης Μάργαρης.
Όπως κάθε χρόνο, το Νήσος Σάμος χαιρέτισε ως ένδειξη τιμής.

 

tvpatrida.gr