ΛΕΥΚΑΔΑ: Εορτάστηκε το διήμερο της Παρασκευής, 2 και Σαββάτου, 3 Μαΐου 2025 η μνήμη των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας στον ομώνυμο Ιερό Ναό μέσα στο Φράγκικο Κάστρο της Λευκάδας.
Το απόγευμα της Παρασκευής εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκάδος.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Λιβαδίου Καρυάς Λευκάδος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αραβανής. Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Ακολουθίας έλαβε χώρα, για πρώτη φορά, η λιτάνευση της παλαιάς ιεράς εικόνας της εορταζομένης Αγίας Μαύρας εντός του Κάστρου, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου και του φιλόχριστου λαού.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας Σαββάτου, 3 Μαΐου εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ιωαννίκιου Ζαμπέλη, πλαισιωμένου υπό των ευλαβεστάτων διακόνων π. Σεραφείμ Περγάρη, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο και π. Παναγιώτου Σπατούλα.
Τόσο το μεσημέρι όσο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη η Ιερά Παράκληση των εορταζομένων Αγίων Μεγαλομαρτύρων και ο Εσπερινός του Σαββάτου, ολοκληρώνοντας έτσι το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων της μνήμης των Αγίων Μεγαλομαρτύρων της Εκκλησίας.