Από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στο δήμο το πρώην ορφανοτροφείο με απόφαση υπ. Εργασίας

Αντιδράσεις αναμένονται από τη μετά τη σημερινή απόφαση που ανακοινώθηκε στη Διαύγεια, σύμφωνα με την οποία το οικόπεδο όπου βρισκόταν το πρώην ορφανοτροφείο στην περιοχή της Τούμπας, δίνεται στο δήμο .

Πρόκειται για ένα χώρο που από το 2011 το υπουργείο Υγείας, με υπογραφή Ανδρέα Λοβέρδου, το είχε παραχωρήσει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για 50 χρόνια με σκοπό να αναγερθεί Ιδρυμα Ανιάτων. Ωστόσο, και μετά από δημόσιες τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Ανθίμου που είχε κάνει γνωστό πως η αν. υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, δεν απαντούσε σε σχετικές επιστολές του από το 2016, το οικόπεδο παραχωρείται στο δήμο για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ.

Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται εις το διηνεκές, ενώ, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η αλλαγή της χρήσης και η χρησιμοποίηση του παραχωρούμενου χώρου από το δήμο για σκοπό διαφορετικό από αυτόν για τον οποίο παραχωρείται.

Το κόστος υλοποίησης του έργου για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ θα καλυφθεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με όσα θα οριστούν στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ κάθε άλλη δαπάνη σχετικά με το εν λόγω ακίνητο, τις λειτουργικές δαπάνες, καθώς και τις δαπάνες για τη συντήρηση του πάρκου ΑμεΑ στο παραχωρούμενο ακίνητο, θα επιβαρύνουν εξ ολοκλήρου το δήμο Θεσσαλονίκης.