Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στο νοσοκομείο Κύμης (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου εντός του προαυλείου του Νοσοκομείου της Κύμης.

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας της Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου και του θείου κηρύγματος από τον Σεβ. ο οποίος προεξήρχε εκ του Αναλογίου πλαισιούμενος απο τον Οικονόμο Απόστολο Μπασάνο Εφημέριο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης καθώς και των συμμετεχόντων του Πρωτοσυγκέλλου Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Πόγκα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ Ελευθερίου Σταμπέλου του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Παρέστησαν ο Διευθυντής το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου καθώς και πολλοί πιστοί που τίμησαν την εορτή επικαλούμενοι την χάρη του Αγίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου καθώς και των ιερών λειψάνων εντός του Νοσοκομείου προς προσκύνηση ευλογία πνευματική και ταχεία ανάρρωση των ασθενών.