Αμοργός: Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στον Ιερό Ναό του Φωτοδότη Χριστού, μετοχίου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης, το θείο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην Αμοργό.

Στον Μεγάλο Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιος πλαισιούμενος από τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό, τον πανοσιολογιώτατο καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης π. Σπυρίδωνα Δεναξά και τους αδελφούς της Μονής και από κληρικούς της Αμοργού.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως του Εσπερινού ομίλησε για το νόημα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Τόνισε ότι «Μεταμόρφωση για τους πιστούς σημαίνει μετάνοια και αλλαγή πορείας ως και διαμόρφωση αγαπώσης καρδίας».

Ευχήθηκε μάλιστα «το άκτιστο φως του μεταμορφωθέντος Χριστού να φωτίζει όλους σε όλες τις περιστάσεις του βίου κι όλοι οι χριστιανοί με αυτό το φως να φωτίζουν τους συνανθρώπους τους».

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία η οποία ιερουργήθηκε από τον Σεβασμιώτατο, τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο π. Θωμάς Συνοδινός ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της δεσποτικής εορτής και τη σημασία τους κι εκάλεσε τους πιστούς να εφαρμόσουν τα όσα κι ο Σεβασμιώτατος πολύ εύστοχα εσημείωσε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό.

Η εορτή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους Αμοργίνων κι επισκεπτών της νήσου και με αυστηρή τήρηση των μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας.