Αμείωτο το προσκύνημα στην Κάρα του Αγίου Ανδρέα (φωτο)

Πλήθος Κυπρίων πιστών καθημερινά προσκυνά στο ναό της Θεού Σοφίας στην περιοχή Στρόβολος της Λευκωσίας την Τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα που από την περασμένη έχει μεταφερθεί στην Κύπρο συνοδεία του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου.

Aμείωτο είναι το προσκύνημα καθώς προσέρχονται χιλιάδες Κυπρίων αδελφών μας και αναμένουν με υπομονή, πίστη και ευλάβεια να προσκυνήσουν την Κάρα του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων.

1

Την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου και τα Φυλακισμένα Μνήματα επισκέφθηκαν το Σάββατο 2 Νεομβρίου 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και οι λοιποί εξ Ελλάδος Κληρικοί, που συνοδεύουν την Αγία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου στην Κύπρο.

Ρίγη συγκινήσεως κατά την ώρα της τελέσεως της επιμνημοσύνου δεήσεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, στα Φυλακισμένα Μνήματα. 

1

Το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Εσπερινό, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Στροβόλου Λευκωσίας, όπου έχει τεθεί σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας, κατά χιλιάδες προσέρχονται για να προσκυνήσουν την Αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και νέοι. Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέα θα παραμείνει στην Λευκωσία έως σήμερα Δευτέρα 4/11 το πρωί ενώ μετά για μία ημέρα θα μεταφερθεί στο ναό του Αγ. Ανδρέα, στην Έμπα Πάφου.

1