Αγιασμός νέου περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Αλεξανδρουπόλεως (φωτο)

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο Αγιασμός του νέου περιπολικού σκάφους με τα χαρακτηριστικά ΠΛΣ-150 του Λιμεναρχείου Αλεξανδρουπόλεως. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Λιμενάρχη να πραγματοποιεί εύπλοες θαλάσσιες διαδρομές κάτω από την σκέπη του προστάτου Αγίου Νικολάου.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχις κ. Γεωργία Νικολάου, καθώς το περιπολικό συντηρήθηκε με επιχορήγηση της Περιφερειακής Ενότητος Έβρου. 
Ο Λιμενάρχης κ. Πασσάδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο για τον Αγιασμό όσο και την κ. Νικολάου για την συμβολή της στην απόκτηση του σκάφους.

Το σκάφος είναι 57 ποδών, έχει επιχειρησιακή ταχύτητα της τάξεως των 30 ναυτικών μιλίων, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να αναπτύξει και μεγαλύτερη ταχύτητα. Αποτελείται από πέντε άτομα πλήρωμα, έχει επαρκή οπλισμό και φυσικά έχει όλα τα τεχνικά μέσα και χαρακτηριστικά. Είναι τύπου υδροτζέτ, δηλαδή λειτουργεί με υδροκινητήρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυξημένες υπηρεσιακές ταχύτητες.

1