7η συνάντηση Διορθοδόξου δικτύου πρωτοβουλιών μελέτης θρησκειών και καταστροφικών λατρειών

Loading...


Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στη Λαύρα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ στην Αγία Πετρούπολη , οι εργασίες της 7ης συνάντησης διορθοδόξου δικτύου πρωτοβουλιών μελέτης θρησκειών και καταστροφικών λατρειών με γενικό θέμα:«Μελέτη πρακτικών τρόπων συνεργασίας Εκκλησίας, Πολιτείας και κοινωνικών φορέων αντιμετώπισης των προβλημάτων από τις Καταστροφικές Λατρείες. Μιά γενική ανασκόπηση του Διεθνούς Σκηνικού».

Από την Ιερά Μητρόπολή μας συμμετέχουν, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Κυρίλλου, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ/ρος π.Χαράλαμπος Θεοδώσης, μέλος της Επιτροπής επί των Αιρέσεων,ο οποίος μετέφερε τον χαιρετσμό του Σεβασμιωτάτου, και η κ.Κωνσταντίνα Μαστρογιάννη, τεχνική υπεύθυνος της ιστοσελίδας της Μητροπόλεως.

Την προσευχή της ενάρξεως έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γάτσιας κ.Μητροφάνης. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων. Τον χαιρετισμό και την «ολόθυμη Πατριαρχική Ευλογία» του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου ανέγνωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.Ειρηναίος.
Στη συνέχεια ανεγνώσθησαν οι χαιρετισμοί των Προκαθημένων των Πατριαρχείων Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας. Επίσης, των Προκαθημένων των Εκκλησιών της Κύπρου, Ελλάδος, τον οποίον ανέγνωσε ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, Πρωτ/ρος π.Κυριακός Τσουρός , καθώς και των Εκκλησιών Βαρσοβίας και Ουκρανίας.

Η πρώτη εισήγηση παρουσιάστηκε από τον Άγγλο συγγραφέα-ερευνητή κ.John Atack με θέμα «Πως δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο η Σαιεντολογία σήμερα». Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του ιδρυτού της L.Ron Hubbard τονίζοντας ότι τα πιστεύω και οι πρακτικές του επηρεάζουν την οργάνωση μέχρι σήμερα και επιδρούν απόλυτα στη ζωή των «πιστών» της.Μετά το δείπνο, ακολούθησε παραδοσιακή ρωσική βραδιά. Οι εργασίες της συνάντησης θα συνεχιστούν και σήμερα, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο χώρο της Λαύρας.


 Ετικέτες