40ήμερο Μνημόσυνο του Επισκόπου Ρεντίνης Σεραφείμ στην Καλαμπάκα (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Γιάννη Ψαρρή

Η Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων, με την παρέλευση 40 ημερών από την κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ, θέλοντας να τιμήσει τον εκλιπόντα Ιεράρχη, τέλεσε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στον Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και εν συνεχεία μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχου.

Την περασμένη Κυριακή 29 Μαΐου 2016 είχε τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τον μακαριστό Σεραφείμ στην Καρδίτσα με συμμετοχή του Μητροπολίτη και του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.

Για τον μακαριστό Σεραφείμ μίλησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων Αρχιμ. Δομέτιος και ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα 3-4 τελευταία έτη υπέφερε και υπέμενε ως νέο Ιώβ χωρίς να γογγύσει και να δυσανασχετήσει ούτε στιγμή από τα προβλήματα της ασθένειάς του.
Παραβρέθηκαν μοναχοί, μοναχές, ιερείς, λαϊκοί, ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης καθώς και τα τρία αδέρφια του. Στο υπόγειο του Ναού μετά το τέλος της Λειτουργίας και του μνημοσύνου προσφέρθηκε καφές.

Σύντομο βιογραφικό
Ο μακαριστός Επίσκοπος Ρεντίνης (Καρδίτσας) κυρός Σεραφείμ γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1945 στην Καρδίτσα. Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του ιδίου πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός (Θεολόγος καθηγητής) σε Γυμνάσια και Λύκεια της Καρδίτσας καθώς και της Γερμανίας. Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ του οποίου υπήρξε πνευματικό τέκνο, και έλαβε τους δυο βαθμούς της ιερωσύνης του Διακόνου και του πρεσβυτέρου και το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου.
Από το 1993 έως το 2009 εργάστηκε φιλοπόνως στην Μητρόπολη Σταγών και Μετέωρων περιερχόμενος σχεδόν όλες τις ενορίες της πόλεως και της επαρχίας Καλαμπάκας ως Λειτουργός, Ιεροκήρυξ και Πνευματικός.
Τον γνώρισα και στην Καλαμπάκα αλλά και στην Κρανιά Καλαμπάκας στην οποία τα 7-8 τελευταία χρόνια της παραμονής του στη Μητρόπολή, υπήρξε, τα καλοκαίρια, εφημέριος του χωριού αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους κατοίκους του χωριού και της περιοχής.
Την 1η Μαΐου 2009 διορίστηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, στις 14 Οκτωβρίου του ιδίου έτους εξελέξη Επίσκοπος Ρεντίνης και στις 24 Οκτωβρίου χειροτονήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας.

RENTINHSSERAFEIMMNHMOSYNO4616_00-1024x698.jpg
RENTINHSSERAFEIMMNHMOSYNO4616_03.jpg
RENTINHSSERAFEIMMNHMOSYNO4616_05.jpg
RENTINHSSERAFEIMMNHMOSYNO4616_12.jpg
RENTINHSSERAFEIMMNHMOSYNO4616_14.jpg
RENTINHSSERAFEIMMNHMOSYNO4616_20.jpg
RENTINHSSERAFEIMMNHMOSYNO4616_29.jpg
RENTINHSSERAFEIMMNHMOSYNO4616_31.jpg