3.000 ευρώ το …κουστούμι στο Δήμο Καρδίτσας «ως είθισται» για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη

Loading...


Με 3.000 ευρώ …κουστούμι θα πληρώσει ο Δήμος Καρδίτσας τις εκδηλώσεις φιλοξενίας για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας στις 16 Ιουλίου η οποία και πραγματοποιήθηκε οριακά καθώς προσήλθαν οι μισοί +1 ένας δημοτικός σύμβουλος (17 εκ των 33 συνολικά). Από την συνεδρίαση απουσίαζαν τόσο η πρόεδρος του Δ.Σ. Αλεξία Νασιάκου όσο και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ιωάννης Ντελής με αποτέλεσμα χρέη προέδρου να εκτελεί ο Σταύρος Παπαγεωργίου, ως δημοτικός σύμβουλος με τις περισσότερες ψήφους.

Της συνεδρίασης προηγήθηκε επιστολή γνωστοποίησης του αιτήματος από την Ι.Μ. η οποία και αναφέρει τα ακόλουθα:

“Αγαπητέ μοι κ. Δήμαρχε,

όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί στις 19 τρέχοντος μηνός Ιουλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 7.00′ μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή και ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Κατά το έθος, ο Δήμαρχος της πόλεως υποδέχεται το νέο Μητροπολίτη στην Κεντρική Πλατεία, τον προσφωνεί και τον συνοδεύει στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου και πραγματοποιείται η τελετή της Ενθρονίσεώς του.

Ακολουθεί δείπνο, το οποίον, ως είθισται πάλιν, προσφέρει ο Δήμαρχος της πόλεως.

Όθεν, κ. Δήμαρχε, ευγενώς παρακαλούμε να φροντίσετε διά τα της υποδοχής (εξέδρα στην κεντρική πλατεία, μικροφωνική εγκατάσταση, φιλαρμονική κλπ.) και δια του γεύματος.”

Θετική ήταν η εισήγηση του Δημάρχου Καρδίτσας Κ. Παπαλού για το ζήτημα ο οποίος ανέφερε: “Πρόκειται κύριοι συνάδελφοι για την εκδήλωση της ενθρόνισης του νέου σεβασμιώτατου Μητροπολίτη. Ο Δήμος θα συμμετέχει στη διοργάνωση της εκδήλωσης με το ποσό των 3.000€ το οποίο καλύπτει το κόστος γεύματος 150 ατόμων. Προτείνω την έγκριση της εν λόγω εκδήλωσης.”

Για την ιστορία η απόφαση λήφθηκε με τις 15 ψήφους των παρόντων δημοτικών συμβούλων, αφού οι δύο σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Εμ. Τσίπρας και Αθ. Μακροστέργιος αποχώρησαν από την συνεδρίαση.

Αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα υποδοχής και ενθρονίσεως

Ώρα 18.30. Τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην κ.κ. Τιμόθεον θα υποδεχθή εις τα όρια της επαρχίας μας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Τσιάκος και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ωρα 19.00. Υποδοχή του νέου Μητροπολίτου εις την κεντρικής πλατείαν της πόλεως Καρδίτσης και μετ’ ου πολύ, κατά τα καθεριωμένα, προσφώνησις αυτού υπό του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Παπαλού.

Ωρα 19.30. Πορεία προς τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, όπου και θα λάβη χώραν η τελετή της Ενθρονίσεως.

Ωρα 20.15. α) Προσφώνησις υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Β) Ενθρονιστήριος λόγος του νέου ΣΕβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου.

•Υ.Γ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος θα δεχθή τας συγχαρητηρίους ευχάς του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού της τοπικής Εκκλησίας την επαύριον, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Ετικέτες