3 εκατ. ευρώ για Γηροκομείο στην Ι.Μ.Σταγών και Μετεώρων

Loading...


του Βασίλη Αλεξίου

Υπογράφηκε το πρωί της Πέμπτης, παρουσία στου περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, η σύμβαση για την ανέγερση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων της Ι.Μ. Σταγών & Μετεώρων.

Παρόντες κατά την ιστορική στιγμή υπογραφής της σύμβασης, στο Δημαρχείο Καλαμπάκας, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr, ο Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Σακελλαρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το έργο «Κατασκευή μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στην Καλαμπάκα Τρικάλων-Κατασκευή κτιρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» είναι προϋπολογισμού 3.070.000,00 ευρώ (εργασίες 2.495.934,96€, Φ.Π.Α. 574.065,04€), με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Τρικάλων) και κύριο του έργου την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ε.Σ.Π.Α. – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΤΠΑ, ΣΑΕΠ 2013ΣΕ09380001» και αφορά στη δημιουργία μιας σύγχρονης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στην Καλαμπάκα, είκοσι ενός (21) κλινών, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη
Ειδικότερα περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίου και στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το οικόπεδο, εντός του οποίου πρόκειται να κατασκευαστεί το κτίριο, είναι επιφάνειας 4.354 τ.μ. και βρίσκεται νότια του οικισμού της Καλαμπάκας το οποίο δώρησε η Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Το κτίριο θα αποτελείται από δύο επίπεδα, υπόγειο και ισόγειο. Στο ισόγειο αναπτύσσονται η μονάδα διαβίωσης με είκοσι ένα (21) κλίνες (δέκα (10) δίκλινα δωμάτια και ένας χώρος μόνωσης), οι εξυπηρετήσεις περίθαλψης, οι χώροι διοίκησης και στο υπόγειο αναπτύσσονται όλες οι βοηθητικές χρήσεις.

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός στάθηκε στη σπουδαιότητα του έργου «το οποίο θα λειτουργήσει ως ένα καταφύγιο για όλους της ηλικιωμένους της επαρχίας Καλαμπάκας», ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον που έδειξε για τη στήριξη του φιλόδοξου σχεδίου της Μητρόπολης.Ετικέτες