1η Ιατρο-Εκκλησιαστική Ημερίδα στη μνήμη του Αγίου Λουκά του ιατρού, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας

Loading...


Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, η Ιατρική Σχολή του Δ.Π.Θ. και ο Ιατρικός Σύλλογος Ν. Έβρου, διοργανώνουν την 1η Ιατρο-Εκκλησιαστική Ημερίδα στη μνήμη του χειρουργού Αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας.

Το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου από τις 8.00’-10.00’ π.μ. θα τελεσθεί στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Θαλλελαίου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως (δίπλα στο κυλικείο του νοσοκομείου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και θα ευλογηθούν με ειδική ευχή οι ποδιές των ιατρών, ενώ θα εκτεθεί σε προσκύνηση τμήμα εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής.

Εν συνεχεία στις 10.30’ στο παρακείμενο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί η 1η Ιατρο- Εκκλησιαστική Ημερίδα με κύριο ομιλητή τον καθηγητή κ. Θεοδόσιο Μπιρμπίλη, που θα αναφερθεί στη ζωή και στο έργο του αγίου Λουκά, ως επισκόπου της Ρωσικής Εκκλησίας και ως ιατρού-χειρουργού και στην σημαντική προσφορά του στην Επιστήμη της Ιατρικής.

Προσκαλείσθε οι ενδιαφερόμενοι να την παρακολουθήσετε.