Όλα όσα συζητήθηκαν στην Κυριακάτικη ομιλία στην Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Loading...


Διαβάστε όλα όσα συζητήθηκαν στην Κυριακάτικη εσπερινή ομιλία στην Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Αναλυτικά το δελτίο τύπου 

 

Ακόμη μία Κυριακάτικη Εσπερινή Ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες» της Ιεράς Μητροπόλεώς  την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, όπου ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ματθαίος Χάλαρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, του ομωνύμου Δήμου της Αττικής, με θέμα: «Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην παραβολή του Ασώτου, τονίζοντας, όμως, όχι την συμπεριφορά του υιού, όπως συνηθίζεται, αλλά εκείνη του πατέρα, που κρύβει έναν πλούτο μοναδικό, την απέραντη αγάπη, η οποία φαίνεται αρχικά όταν ο υιός ζητάει με θράσος την περιουσία που του αναλογεί και εκείνος προτιμά την σιωπή, αλλά και όταν επιστρέφει μετανιωμένος, ο πατέρας τον περιμένει, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι θα επιστρέψει και τον υποδέχεται με την αγκαλιά του ανοιχτή, κάνοντας μαζί του μια νέα αρχή.

Ο Χριστός, ως καλός και στοργικός πατέρας, μας περιμένει να γυρίσουμε κοντά του, για να μας σφίξει κι Αυτός στην αγκαλιά Του. Ο Χριστός μας θέλει κοντά Του, όχι γιατί μας έχει ανάγκη, αλλά διότι εμείς έχουμε ανάγκη από την προστασία Του και την απέραντη αγάπη Του.

Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις εντολές που μας δίνει ο Κύριος, προκειμένου να αφυπνιστούμε πνευματικά και να μπορέσουμε να Τον πλησιάσουμε, να είμαστε ενάρετοι προκειμένου να επιτύχουμε στην ζωή μας, αλλά και να κερδίσουμε την αιώνια ζωή. Μόνο αν καταλάβουμε πόσο αδύναμοι και πεπερασμένοι είμαστε, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και την ανιδιοτελή αγάπη του Κυρίου.

Ως γονείς οφείλουμε να συμβουλεύουμε τα παιδιά μας, όπως θα έκανε και ο πατέρας της παραβολής του Ασώτου προς το παιδί του, ώστε να παραμείνουν κοντά μας και να ευαρεστούν τον Θεό, ωστόσο, θα πρέπει πρωτίστως εμείς οι γονείς να μην μένουμε στις συμβουλές και στις θεωρίες, αλλά να είμαστε οι πρώτοι που θα τις εφαρμόσουμε, διότι με αυτό τον τρόπο θα αποτελέσουμε το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά μας.

Την προσεχή Κυριακή θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ».
 Ετικέτες