«Χριστός Ανέστη» έψαλαν εκατοντάδες επισκέπτες-προσκυνητές στην Μακρόνησο (ΦΩΤΟ)

Loading...


«Χριστός Ανέστη» έψαλαν εκατοντάδες επισκέπτες-προσκυνητές, οι οποίοι συνόδευσαν σήμερα το πρωί τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β` από το Λαύριο, την Κέα και άλλες περιοχές της Ελλάδος, στην ετήσια προσκυνηματικη και λειτουργική επίσκεψη στην ιστορική και μαρτυρική Μακρόνησο.

  Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β’ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Κέας και της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας, παρουσία του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας, του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου, του Επάρχου Κέας-Κύθνου, του Αντιπεριφερειάρχου ΝΑ Αττικής, του Αντιδημάρχου Λαυρίου, του Προέδρου Επιστημόνων Λαυρίου, του Πλοιοκτήτου κ.Γεωργίου Προκοπίου και του Μεγάλου Ευεργέτου και ανακαινιστού του Ιερού Ναού,κ. Αθανασίου Μαρτίνου.
 

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β` .μεταξύ άλλων, είπε ότι «σήμερα τρεις δειπνοκλήτορες μας έχους προσκεκλημένους, ο Αναστάς Κύριος,ο Άγιος Γεώργιος και ο Ευεργέτης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. Ο Κύριος μας δίνει το μήνυμα της Ανάστασης, ένα μήνυμα ελπίδας στη ζωή μας, ο Άγιος Γεώργιος το μήνυμα της σωστής αξιολόγησης και ορθης ιεράρχησης των πνευματικών και υλικών πραγμάτων της ζωής μας και ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος το μήνυμα και παράδειγμα του Ευεργέτη, που τόσο χρειάζεται, ιδιαίτερα τούτα τα χρόνια η Πατρίδα μας»!
  Ακολούθως, στον αύλιο χώρο του Ναού παρετέθη από τ
ον κ. Μαρτίνο παραδοσιακή δοχή προς όλους και το Χορευτικό Νεανικό Συγκρότημα της Κερατέας «ΗΓΗΣΙΧΟΡΟΣ» τραγούδησε και χόρεψε παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια.
  Την όλη επιμέλεια της Εκδηλώσεως είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπς Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμένεγας, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β` συνεχάρη εγκαρδίως.