Χιλιάδες κόσμου για τα Θεοφάνεια στο Κατάκολο – Η χιουμοριστική ατάκα Μητροπολίτη Γερμανού (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Βασιλείου Περγάρη

Με αρκετά καλό καιρό, παρουσία χιλιάδων πολιτών και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων για τα Θεοφάνεια στο λιμάνι του Κατακόλου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και ολοκληρώθηκε με την ρίξη του σταυρού στη θάλασσα, στο νέο παραλιακό κρηπίδωμα του λιμανιού.

Στο νερό βούτηξαν 15 άντρες, αλλά τυχερός στάθηκε ο Αντώνης Φώτης από τους Αγίους Σαράντα, που διαμένει μόνιμα στον Πύργο. Μάλιστα δόθηκε μεγάλη μάχη, όταν περνούσε ο χρόνος και δεν είχε εντοπιστεί ο σταυρός. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας φόρεσε τον χρυσό σταυρό στον τυχερό κολυμβητή μετά την παρότρυνση του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Ο κ. Κατσιφάρας με χαρά δέχθηκε αυτό το ρόλο, αλλά άκουσε και τα «σχολιανά» του απο τον Δεσπότη που είπε: «Ετσι να έρχεσαι στην Ηλεία με γεμάτα τα χέρια» για να γελάσουν όλοι οι παριστάμενοι.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή των πρωτοχρονιάτικων πιτών των συλλόγων του Κατακόλου και μίνι δεξίωση του Κοινοτικό Κατάστημα παρουσία των επισήμων…

IMG_9180.jpg
JAS_9871.jpg
JAS_9898.jpg
JAS_9901.jpg
JAS_9939.jpg
JAS_9945.jpg
JAS_9972.jpg
JAS_9982.jpg
JAS_9989.jpg


Ετικέτες