Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ηρακλείτσα από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, απότμημα εκ της Τιμίας Κάρας του οποίου φυλάσσεται από το 1924 στην Ενορία.

Την κυριώνυμο ημέρα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Ελευθερουπόλεως ο οποίος, στη διδακτικώτατη και μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε στα πνευματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εορταζομένου Αγίου Χαραλάμπους.

Μετά την Μεγάλη Είσοδον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του τρίτου Διακόνου της Μητροπόλεως π. Ιωσήφ Αστεριάδη.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του κατά την χειροτονία ετόνισε στον νέον Πρεσβύτερον καθώς και πρώτον άμισθο Κληρικό της Μητρπόλεως τα ειδικώτερα νέα καθήκοντα του ως πρεσβυτέρου.

Τέλος επήνεσε εισέτι μίαν φοράν την γενναία απόφασή του να λάβει το ιερατικό αξίωμα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργία εδόθη δεξίωση στο χώρο του πολιτιστικού Συλλόγου «Αγιος Γεώργιος» της Νέας Ηρακλείτσης.

xirotonia_presviterou1.jpg
xirotonia_presviterou2.jpg
xirotonia_presviterou3.jpg
xirotonia_presviterou4.jpg
xirotonia_presviterou5.jpg
xirotonia_presviterou6.jpg
xirotonia_presviterou7.jpg
xirotonia_presviterou8.jpg
xirotonia_presviterou11.jpg
xirotonia_presviterou13.jpg
xirotonia_presviterou14.jpg


Ετικέτες