Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας (φωτο)

Loading...


Το Σάββατον, 18ην Ιανουαρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων προέστη της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγείρου, κατά τη διάρκεια της οποίας ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονίαν του Διακόνου Νικολάου Τσαμαίδη, εγγάμου Ιερέως, πατρός δύο παιδιών, ο οποίος θα είναι  άμισθος Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως διά το Νέον Έτος.

Ο νεοχειροτονηθείς προσφώνησε το Σεβασμιώτατο στην εμπνευσμένη ομιλία του, όπου δανείστηκε λόγους του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος περί της ευθύνης του ποιμένος, ενώ δεν παρέλειψε να τονίση την πατρική αγάπη και την αμέριστη συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου προς τον ίδιο και την οικογένειά του.

1

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος αντιφώνησε τον Διάκονο, τον οποίον προέτρεψε να ακολουθήση το παράδειγμα του εορτάζοντος Αγίου Αθανασίου και μέσα από τη διακονία του στην Ενορία που θα τοποθετηθή να αναδειχθή στύλος και εδραίωμα πίστεως και τον εκάλεσε να αναλώση εαυτόν στη διακονία του Λαού του Θεού, τύπος γενόμενος εν πάσι.
Η ευχή όλων να τον στερεώση ο Θεός και να τον αναδείξη δόκιμο εργάτη του αμπελώνος Του.

1

Πριν την απόλυσιν της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Αναγνώστη τον μαθητή της Α΄ τάξεως του Γυμνασίου, Ιωάννη Γρηγοριάδη, ο οποίος από νεότητος διακονεί στο Άγιο Βήμα και συμμετέχει στις δράσεις νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως και των Κατασκηνώσεων αυτής.