Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Βελγίου (φωτο)

Loading...


Σήμερα Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας κατά την Θεία Λειτουργία στην Ορθόδοξη Ελληνική Ενορία Αμβέρσης του Βελγίου ετέλεσε την χειροτονία σε Διάκονο του κ. Bert Genbrugge και τον ωνόμασε Βαρνάβα.

Το όνομα Βαρνάβας του νέου Διακόνου το υπέδειξε ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στην Ολλανδία τον περασμένο Απρίλιο: ”Το όνομα που θα λάβης με την ευκαιρία της εις διάκονον χειροτονίας σου, είναι μία προσωπική επιλογή της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Το επέλεξε μεταξύ των ονομάτων που αρχίζουν από το γράμμα Β, όπως αρχίζει και αυτό που δέχθηκες όταν βαπτίσθηκες. 

Είναι ένα όνομα που είναι γνωστό σε όλες τις χριστιανικές παραδόσεις, παντού στον κόσμο. Από τώρα και στο εξής θα εορτάζης την ονομαστική σου εορτή την ίδια ημέρα με τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη Βαρθολομαίο”.

Ο νέος Διάκονος Βαρνάβας είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών, αρχιτεκτονας και επί χρόνια μέλος της Ορθοδόξου Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου. Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Βελγίου: ”Σε θυμάμαι από τότε που, φοιτητής της αρχιτεκτονικής ακόμη, είχες ανακαλύψει την ορθόδοξη ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στην Γάνδη. Χωρίς καμμιά πίεση και τελείως αυθόρμητα! Η διαδρομή σου προς την Ορθοδοξία εκτυλίχτηκε δίχως βιασύνη αλλά με αποφασιστικότητα. Όλα αυτά τα χρόνια, δραστηριοποιήθηκες μέσα στην κίνησή μας «Ορθόδοξη Νεολαία του Βελγίου».

Μέγιστο γεγονός μέσα στη ζωή σου ήταν η γνωριμία σου και ο γάμος σου με τη Σοφία, που σού έδωσε ηρεμία και σταθερότητα στη ζωή σου και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την ορθόδοξη συνείδησή σου. Η είσοδός σου στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν μία αργή μεν αλλά πολύ συνειδητή διαδικασία, πράγμα που σε κάνει να είσαι ένα πρόσωπο που εμφορείται αληθινά από την πνευματικότητα και το ήθος της Ορθοδοξίας.Μαζί με την Ελληνίδα σύζυγό σου αποτελείτε ένα όμορφο παράδειγμα ζεύγους που συναντούμε όλο και πιο συχνά στις ενορίες μας. Αυτό που είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε είναι ότι, σ’ αυτές τις περιπτώσεις της αναμείξεως πολιτιστικών παραδόσεων, η ορθόδοξη ταυτότητά μας δεν χάνεται, και ότι αναπτύσσεται μία καλή ισορροπία”.

” (…) Σε λίγα λεπτά, θα υπηρετήσης τη Μεγάλη και Αγία Εκκλησία του Χριστού για το πνευματικό καλό όλων των ορθοδόξων χριστιανών που κατοικούν στην περιοχή. Δεν είναι η πιο εύκολη αποστολή, μα είναι η πιο ωραία! Σε λίγα λεπτά θα σταθής δίπλα στον Μητροπολίτη σου για να τον βοηθήσησης στο ποιμαντικό και το γενικότερο έργο του, σε πλήρη αρμονία με το σύνολο των ιερέων και διακόνων της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Καί πάντοτε μέσα σε πνεύμα ευγνωμοσύνης έναντι του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου που σε δέχεται και σε εντάσσει μέσα στους κόλπους του ιερού του κλήρου και το οποίο επαγρυπνεί για την ενότητα της Ορθοδοξίας σε όλον τον κόσμο. Μπορείς να είσαι υπερήφανος που ανήκεις στην Πρωτόθρονη Εκκλησία”.

Συνελλειτούργησαν περί τους εξ κληρικοί καθώς και δύο διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Έψαλλαν οι χοροί πολύ κατανυκτικά υπό την διεύθυνση του Διδάκτορος Θεολογίας κυρίου Δημητρίου Ζαγκανά. Παρευρέθησαν πολλοί χριστιανοί και ευχήθηκαν στον νέο Διάκονο Βαρνάβα να είναι Άξιος στην νέα του διακονία.

Ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμβέρσης είναι ο πρώτος Ιερός ναός που έκτισαν οι Έλληνες στο Βέλγιο περί το 1900.

belgio2.JPG
belgio3.JPG
belgio4.JPG
belgio5.JPG
belgio6.JPG

 

belgio7.JPG