Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Μαρωνείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο το πρωί, 27η Ιουνίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Μεγάλου Κρανοβουνίου και ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονίαν του εγγάμου κ. Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Κατά την προσϕώνησίν του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, αρχικώς ερμήνευσε την αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου που ανεϕέρετο στη θεραπεία της πενθεράς του Πρωτοκορυϕαίου Αποστόλου Πέτρου και κατόπιν ανεϕέρθη στην αξία της ιερωσύνης και με Πατρικές νουθεσίες προσεκάλεσε το χειροτονούμενο να βιώση το Μυστήριο με πίστη και να κηρύξη το Ευαγγέλιο της Βασιλείας, ώστε να δοξάζεται το όνομα του Τριαδικού Θεού, ενώ τον καλωσώρισε στην Ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως και του ευχήθηκε καταλλήλως.

Ακολούθως, ο υποψήϕιος Διάκονος, αϕου δοξολόγησε το Θεό για τη μεγάλη δωρεά και ευλογία, ανεϕέρθη στη σημασία και την επίδραση της πίστεως στη ζωή των Χριστιανών και ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη κ. Παντελεήμονα για το αμέριστο ενδιαϕέρον και τη συμπαράσταση στην απόϕασή του να δεχθή τη ΣταυροΑναστάσιμη πορεία, τα πρόσωπα που ενίσχυσαν την απόϕασή του αυτή, τη σύζυγο και το οικογενειακό του περιβάλλον, και ζήτησε τις προσευχές όλων, ώστε να καταστή άξιος της κλήσεως και της νέας του διακονίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες