Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Γλυφάδας-Συγκινημένος ο Αγιορείτης πνευματικός του πατέρας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολις Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Βάρης, την 26η Οκτωβρίου 2014, ετίμησε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος, ανήμερα της εορτής λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου και Αγίου Δημητρίου Γλυφάδας (Κυνουρίας και Μυστρά 100), όπου συνέρευσε πλήθος πιστών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας , και μετά την Μεγάλη Είσοδο, σύμφωνα με την Εκκλησιαστική τάξη, έλαβε χώρα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του μέχρι τότε Διακόνου Πορφυρίου Πλυτά.
Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο νεοχειροτονηθείς, τόνισε την αναξιότητά του να μιλήσει για την Ιερωσύνη. Υπογράμμισε την απαξίωση της Εκκλησίας και ιδιαίτερα των κληρικών ιδιαίτερα στις μέρες μας και ότι θα είναι στόχος του η μεταστροφή αυτής της κατάστασης με τα έργα του, παρά με τα λόγια του.

Ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν με τις προσευχές και με την ηθική στήριξή τους, για να αξιωθεί να ζήση αυτή τη στιγμή.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος , υπογράμμισε την ευθύνη που έχει ο ιερεύς, και ότι η μόνη περιουσία του είναι η ιερά παρακαταθήκη που λαμβάνει ο ιερεύς κατά την ώρα της χειροτονίας του και για αυτήν θα δώση λόγο κατά την Δευτέρα Παρουσία «Λάβε την παρακαταθήκην ταύτην και φύλαξον αυτήν μέχρι της δευτέρας του Κυρίου παρουσίας, ότε παρ’ αυτού μέλλεις απαιτείσθαι αυτήν» το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η χειροτονία και όλος ο κόσμος κληρικοί και λαικοί που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό αναφώνησαν το «ΑΞΙΟΣ»! Δάκρυα χαράς, κυλούσαν από τα μάτια της πρεσβυτέρας καθώς και των γονέων του χειροτονηθέντος.

Φανερά συγκινημένος ο πνευματικός πατήρ του διακόνου αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος (Ι.Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους) καθώς και ο κατά σάρκα αδελφός του νεοχειροτονηθέντος, ιεροδιάκονος Χρυσόστομος.

Μετά το δι’ ευχών και κατά την τάξη της Εκκλησίας μας ο νέος Πρεσβύτερος π. Πορφύριος Πλυτάς μοίρασε το αντίδωρο και ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου καθώς και όλοι οι Ενορίτες και επισκέπτες, ευχήθηκαν τα δέοντα για να έχει μία καρποφόρα Ιερατική πορεία.Ετικέτες