Φθιώτιδος Νικόλαος: Όσοι χύνουν δηλητήριο να ξέρουν πως η Εκκλησία δεν αλλοιώνεται (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πανηγύρισε η Ενορία της Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης, έναν από τους παλαιοτέρους ναούς της Λαμίας, την Παρασκευή της Διακαινησίμου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, παρέστησαν δε ο Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεων Ταγματάρχης κ. Γεώργιος Καρπέτας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της πόλεως και πλήθος πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης ανέπτυξε το χωρίον «λύσατε τὸν ναὸν τοῦτον, καὶ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερῶ αὐτόν» του Ιερού Ευαγγελίου και προέτρεψε τους πιστούς να κρατήσουν ζωντανή μέσα τους την πίστη στην Ανάσταση του Χριστού, τονίζοντας ότι όλοι αυτοί που χύνουν το δηλητήριο τους και προσπαθούν με ό,τι ανοησία μπορεί να συλλάβει ο νους του ανθρώπου, να κλονίσουν αυτή την πίστη και αυτό το ήθος του λαού μας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Εκκλησία δεν αλλοιώνεται, διότι στηρίζεται σε γερά θεμέλια, που είναι ο πιστός λαός της.

Μετά τη Θεία Λειτουργία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο, τους επισήμους και όλους τους εορταστάς στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο. Ετικέτες