Φθιώτιδος Νικόλαος: Όλες οι Κατασκηνώσεις έκλεισαν, η δική μας θα λειτουργήσει δωρεάν για όλα τα παιδιά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η εύρεση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Αικατερίνης στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Φθιώτιδος εορτάσθηκε με λαμπρότητα σήμερα Σάββατο 13 Ιουνίου.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Νικόλαος και συμμετείχαν ιερείς ομόρων ενοριών, ενώ παρέστησαν ο τ. Βουλευτής κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Καινουρίου κ. Δημήτριος Γεωργίου, άλλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πολλοί πιστοί από τις όμορες ενορίες και παραθεριστές.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης  αναφερθείς στην θαυματουργική εύρεση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Αικατερίνης μέσα σε ένα δένδρο, στο χώρο που σήμερα βρίσκονται οι Κατασκηνώσεις, ετόνισε πως κάθε τόπος έχει πολλά σημεία της αγάπης του Θεού, ένα τέτοιο σημείο αγάπης από τον Θεό ήταν και η φανέρωση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Αικατερίνης, της οποίας ευχήθηκε την προστασία και ευλογία να έχουν όλοι πλουσία και ακοίμητη.

Ο Σεβασμιώτατος ανεκοίνωσε επίσης ότι παρά την οικονομική κρίση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν όλες οι Κατασκηνώσεις της Φθιώτιδος, η Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσει και εφέτος δωρεάν για όλα τα παιδιά της Μητροπόλεώς μας. Τον Αύγουστο δε θα φιλοξενηθούν και 40 παιδιά από την Τσεχία, τα οποία θα συνοδεύει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος πρώην Πράγας και χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος. Ετικέτες