Φθιώτιδος Νικόλαος: «Το πνεύμα του κόσμου αντίθετο με το ήθος της Εκκλησίας» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου Λαμίας Ιερούργησε και μίλησε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Γεωργίου Πιπέλια, Πολιτικού Μηχανικού και επί σειρά ετών συνεργάτη της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης ανέλυσε το χωρίο της Ευαγγελικής περικοπής «Γίνεσθε ούν οικτίρμονες, καθώς και ο πατήρ υμών οικτίρ­μων εστίν» τονίζοντας ότι το πνεύμα του κόσμου είναι αντίθετο με το ήθος της Εκκλησίας. Ο κόσμος θέλει τον άνθρωπο ισχυρό, διεκδικητικό και ανυποχώρητο. Η Εκκλησία ζητεί από τον άνθρωπο να επιδεικνύει πάντοτε μακροθυμία, υποχωρητικότητα και αγάπη. Εκείνος που χάνει το δίκιο του κατά κόσμον αυτός δικαιώνεται από τον Θεό, όπως σε άλλη περίπτωση είπε ο Κύριος «ο απωλέσας την ψυχήν αυτού ένεκεν εμού και του Ευαγγελίου, ούτος σώσει αυτήν». Ο Χριστιανός χάριν της αγάπης υποχωρεί και εφαρμόζει εκείνο που λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος «ηττηθώμεν ίνα νικήσωμεν».

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ευχή «εις διακονίαν εκκλησιαστικήν» εκ του Ιερού Ευχολογίου σε τέσσερα παιδιά του Λυκείου, που διακονούν στο Ιερό Βήμα τους κ.κ. Ευάγγελο, Αυγέρη, Χριστόδουλο Λιάπη, Ευάγγελο Αυγέρη και Ιωάννη Τσίκο.

img_2570_0.jpg
img_2575_0.jpg
img_2578.jpg
img_2604_1.jpg
img_2615_0.jpg
img_2638_0.jpg
img_2653_0.jpg
img_2661_3.jpg
img_2671_1.jpg


Ετικέτες