Φθιώτιδος Νικόλαος: Στην Ελλάδα η Εκκλησία δεν αλλοιώνεται εύκολα-Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς την Τετάρτη της Διακαινησίμου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Λαμίας. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος και παρέστησαν ο Α. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης,ο Δήμαρχος Λαμιέων κ Γεώργιος Κοτρωνιάς, Αξιωματικοί του Στρατού, καθώς και πλήθος πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Αγίου Γεωργίου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα σε συνδυασμό με τον τιμώμενο Άγιο Γεώργιο. Προέτρεψε τους πιστούς να κρατήσουν ζωντανή μέσα τους την πίστη στην Ανάσταση του Χριστού και ετόνισε ότι όλοι αυτοί που χύνουν το δηλητήριο τους και προσπαθούν με ό,τι ανοησία μπορεί να συλλάβει ο νους του ανθρώπου, να κλονίσουν αυτή την πίστη και αυτό το ήθος του λαού μας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα η Εκκλησία δεν αλλοιώνεται εύκολα, διότι στηρίζεται σε γερά θεμέλια, που είναι ο πιστός λαός της.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού προσέφερε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε μια εποικοδομητική και ευχάριστη συνομιλία με τους επισήμους, τους στρατιωτικούς και τους νέους της ενορίας. Ετικέτες