Φθιώτιδος Νικόλαος προς μαθητές: Να στηρίξετε την προσπάθειά σας στον Θεό και όλα θα πάνε καλά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ιερά Παράκληση για τους μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με την συμμετοχή πλήθους μαθητών και γονέων τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση η οποία όπως κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη για τα παιδιά που πρόκειται να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 9:00 το βράδυ, στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Νικολάου.

Την παράκληση έψαλλαν νέοι της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Διευθυντού και Λαμπαδάριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Οι μαθητές προσήλθαν με κατάνυξη ψυχής να προσευχηθούν για την επιτυχία τους στις εξετάσεις.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος φανερά συγκινημένος από την συμμετοχή των παιδιών στο τέλος της ακολουθίας απηύθυνε λίγα λόγια Αγάπης και ενισχύσεως προς τα παιδιά. Είπε χαρακτηρίστηκα: « Με την αγάπη και την προσευχή μας είμαστε μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα σας. Σας εκάλεσα απόψε να προσευχηθούμε στη Μητέρα Παναγία να φωτίσει δια του Υιού της την σκέψη σας και έτσι ο αγώνας σας να έχει λιγότερο κόπο και περισσότερη χαρά. Να στηρίξετε την προσπάθειά σας στον Θεό και όλα θα πάνε καλά. Με την βοήθεια του Θεού να διατηρήσετε την γαλήνη της ψυχής σας ».

Αφού τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη συνέχεια προέτρεψε τους γονείς να ενισχύουν και να ενδυναμώνουν τα παιδιά τους αυτές τις ημέρες με αγάπη, ηρεμία και πολύ προσευχή.

Στο τέλος της ακολουθίας δόθηκε σε όλους μια μικρή ευλογία.

Η Ιερά παράκληση τελέσθηκε την ίδια ώρα σε όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Μητροπόλεως