Φθιώτιδος Νικόλαος: «Ο Στρατός του Χριστού προασπίζεται την πνευματική του πατρίδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Λαμίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, έψαλλαν δε δύο βυζαντινοί χοροί υπό την διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας και Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Παλιούρα και του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Χρήστου Φανή.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο Αποστολικό ανάγνωσμα αλλά και στα μηνύματα της εορτής του Αγίου Δημητρίου. Επεσήμανε ότι ο Άγιος Δημήτριος αν και ήταν στρατιωτικός με προοπτική, εντούτοις πάνω από τον εαυτό του έβαλε τον Χριστό και ο Θεός έδειξε την ευαρέσκειά του, δίνοντάς του την Χάρη του. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο στις δυσκολίες, όσο η Χάρις του Χριστού, που είναι δωρεά του Θεού προς τον πιστό. Ο στρατός του Χριστού ετόνισε τέλος ο Σεβασμιώτατος προασπίζεται την πνευματική του πατρίδα και κάλεσε τους πιστούς να δώσουν τον δικό τους αγώνα υπέρ πίστεως και στις δυσκολίες να μείνουν κοντά στην Εκκλησία επειδή μόνο με τη Χάρη του Θεού και την δική μας προσπάθεια θα ξεπεράσουμε τις συμπληγάδες πέτρες.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης και εκατοντάδες πιστών οι οποίοι και τις δύο ημέρες κατέκλυσαν τον Ναό και τον προαύλιο χώρο.

img_3483.jpg
img_3502_2.jpg
img_3512_1.jpg
img_3545_2.jpg
img_3582_2.jpg
img_3594_1.jpg


Ετικέτες