Φθιώτιδος Νικόλαος: Οι τρεις προϋποθέσεις για το δώρο της πίστεως (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας Ιερούργησε και μίλησε την Κυριακή του Θωμά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφερθείς στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα ετόνισε την αξία της πίστεως υπογραμμίζοντας ότι για να λάβουμε από το Θεό το δώρο της πίστεως θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τρεις βασικές προϋποθέσεις:

α. Να καθαρίσουμε την ψυχή μας με το Μυστήριο της μετανοίας. β. Να προσευχηθούμε θερμά για την ενίσχυση της πίστεώς μας και γ. Να ερευνήσουμε με όλες μας τις δυνατότητες, ώστε η πίστη μας να είναι «κατ ἐπίγνωσιν».

Η πίστις δεν είναι απόκτημα, είναι δώρο του Θεού και την δίνει στους ταπεινούς και απλοϊκούς ανθρώπους. Όπου υπάρχει εγωιστικό πνεύμα, υπάρχει μύλος λογισμών. Όπου υπάρχει πνεύμα αντιρρήσεως, υπάρχει θολωμένη σκέψη. Όπου υπάρχει ταπείνωση, πραότητα και αγάπη υπάρχει καθαρός νους.

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους ο Αναστάς Κύριος να δίδει το ανέσπερο Φως στις καρδιές μας, να φωταγωγεί τη σκέψη και να χαρίζει το δώρο της πίστεως σε όλους ώστε να είμαστε ένα καλό παράδειγμα για τους ανθρώπους που αναζητούν την ευτυχία.

Μετά τη θεία Λειτουργία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφερε κέρασμα στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε μια ευχάριστη, ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνομιλία με τους ενορίτες.

1904fth.jpg
1904fth1.jpg
1904fth2.jpg
1904fth3.jpg
1904fth4.jpg
1904fth5.jpg
1904fth6.jpg
1904fth7.jpg
1904fth8.jpg
1904fth9.jpg


Ετικέτες