Φθιώτιδος Νικόλαος: Ξεριζώστε τα αγκάθια από την ψυχή σας για να καρποφορήσει μέσα της ο λόγος του Θεού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο χωριό Συκά της Υπάτης ιερούργησε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου ιερέως του χωριού π. Μάριου Σκαφίδα και της Πρεσβυτέρας του Σταυρούλας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη Ευαγγελική περικοπή του Σπορέως τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όπως ο σπόρος περιμένει μέσα στο χώμα ώσπου να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες και ξαφνικά βγαίνει ένα βλαστάρι και μεγαλώνει και βγάζει άνθη και καρπούς, έτσι και ο λόγος του Θεού, τον ακούει ο άνθρωπος και τον βάζει μέσα στην ψυχή του. Μπορεί εκείνη την ώρα να μην δώσει αλλαγή αλλά θα έρθουν οι κατάλληλες συνθήκες και ο άνθρωπος που ήταν σκληρός και ασεβής, ξαφνικά αρχίζει να ζει κοντά στον Θεό, ανθίζει ο σπόρος και αλλάζει, διότι ο λόγος του Θεού δεν είναι σαν τα λόγια των ανθρώπων αλλά έχει χάρη, αρκεί ο άνθρωπος που τον ακούει να έχει διάθεση, να είναι γη αγαθή. Για να καρποφορήσει ο λόγος του Θεού πρέπει να ξεριζώσουμε τα αγκάθια από την ψυχή μας, τότε μας επισκέπτεται η Χάρις του Θεού και οι καρποί του Αγίου Πνεύματος.

Αναφερθείς στον αείμνηστο π. Μάριο ετόνισε ότι υπήρξε ένας ιερεύς που είχε πλήρη συνείδηση της αποστολής του, που αγκάλιαζε όλους τους ανθρώπους με την απλότητα, την αγάπη του και την εσωτερική εγκαρδιότητα. Ευχήθηκε δε στους οικείους να έχουν την καρτερία της κοινής Αναστάσεως και τις ευχές των γονέων τους.

Εκ μέρους της οικογενείας ο υιός του π. Μαρίου, Γεώργιος Σκαφίδας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του εις το Μνημόσυνο των γονέων του, τονίζοντας με ιδιαίτερη συγκίνηση τον σεβασμό, την αγάπη και την αφοσίωση που έτρεφε ο αείμνηστος πατέρας του, για τον Ποιμενάρχη του.

Κατά την διανομή του αντιδώρου οι πιστοί εξεδήλωναν τον σεβασμό και την αγάπη τους προς τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαριστούσαν για την παρουσία του και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο χωριό τους. Ετικέτες