Φθιώτιδος Νικόλαος: Να αντισταθούμε στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων να επιτύχουν τον ψυχικό χωρισμό Εκκλησίας και κράτους

Loading...


Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας
.

Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, στη Νέα Μαγνησία Λαμίας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Λαμίας, έψαλε Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ και παρέστησαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Λαμίεων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης και άλλοι Αυτοδιοικητικοί.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο έργο και τη μεγάλη προσφορά του Αγίων Κωνσταντίνου και της μητρός του Ελένης στην Εκκλησία. Ετόνισε ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος έδωσε την ανεξιθρησκεία και ιδιαίτερο σεβασμό στην Εκκλησία την οποία καθιέρωσε στη ζωή του Έθνους. Έδωσε το σχήμα σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας και αυτό είναι μεγάλη ευεργεσία και σημείο αναφοράς για τους Έλληνες. Πρέπει λοιπόν να αντισταθούμε στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων να επιτύχουν τον ψυχικό χωρισμό Εκκλησίας και κράτους, διότι το μέλλον βρίσκεται στην ομαλή συμπόρευση τους.

Περί το τέλος του Εσπερινού τελέσθηκε αρτοκλασία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος των Αγίων στους δρόμους της συνοικίας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων.  Ετικέτες