Φθιώτιδος Νικόλαος: «Με την δύναμη του Θεού θα ξεπεράσουμε τις συμπληγάδες» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Λαμίας, που βρίσκεται κάτωθεν του Ιερού Ναού.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. Ο Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο και μαρτύριο του αγίου Ελευθερίου και στη συνέχεια μίλησε για την ελευθερία του ανθρώπου. Επεσήμανε ότι η ζωή μας είναι ο Χριστός και ο Χριστός είναι ο ελευθερωτής και νικητής μας. Μόνο αν στραφούμε ως κοινωνία σε Αυτόν, δεν θα μας πιάνει κανένα κακό. Με τη δύναμη του Θεού, την αγάπη ανάμεσα μας και την ομόνοια, θα περάσουμε τις συμπληγάδες πέτρες που θέλουν να μας συνθλίψουν.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους ο άγιος Ελευθέριος να μας ελευθερώνει από κάθε πάθος και επιβολή του αλλοτρίου, κυρίως δε να δείχνει το δρόμο της εν Χριστώ ζωής, που μόνο αυτός ελευθερώνει τον άνθρωπο.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε μικρή δεξίωση προς όλους τους εορταστές στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

img_0003_1.jpg
img_0005_6.jpg
img_0017_5.jpg
img_0027_1.jpg
img_0035_5.jpg
img_0041_5.jpg
img_0044_3.jpg
img_0076_4.jpg
img_0081_4.jpg
img_0086_4.jpg


Ετικέτες