Φθιώτιδος Νικόλαος: «Με κυβερνήτη τον Χριστό στη ζωή μας δεν πρόκειται ποτέ να καταποντισθούμε» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Από την Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας ξεκίνησε την Κυριακή 2 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος τις Ποιμαντικές του περιοδείες σε Μοναστήρια και Ενορίες της Μητροπόλεώς μας, κατά την περίοδο του 15Αυγούστου.

Το πρωί ιερούργησε και ωμίλησε στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο ιστορικό Καθολικό της Μονής με τη συμμετοχή του εφημερίου της Μονής Αιδεσιμ. Πρωτοπρρ. π. Ευθυμίου Παρλαβάντζα και του Διακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερθείς στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα ετόνισε πως σαν το πλοιάριο των μαθητών του Ιησού το οποίο άρχισε να καταποντίζεται στην λίμνη, είναι κάθε άνθρωπος που πλέει «την αλμυράν του βίου θάλασσαν». Ξεκίνησε από κάπου με προορισμό το λιμάνι της βασιλείας του Θεού. Η ζωή όμως δεν έχει μόνο μέρες ευτυχίας και χαράς, κυρίως έχει μέρες καταιγίδων και συμφορών.

Όταν έλειπε ο Ιησούς τα στοιχεία της φύσεως ζητούσαν να καταπιούν το πλοίο με τους μαθητές. Μόλις ήλθε ο Ιησούς γαλήνεψε η θάλασσα και το πλοίο ανενόχλητο συνέχισε το ταξίδι του. Όταν στις ώρες των καταιγίδων της ζωής μας λείπει ο Ιησούς, τότε και εμείς κινδυνεύουμε να καταποντισθούμε στην απελπισία και στην απόγνωση. Η ζωή μας επιφυλάσσει πολλές καταιγίδες. Αν θέλουμε να είμαστε απτόητοι κι αβλαβείς δεν έχουμε άλλη λύση παρά να καλέσουμε για κυβερνήτη της τον Ιησού. Όπου υπάρχει ο Χριστός εκεί βασιλεύει η υπομονή, η ελπίδα, η ασφάλεια και η γαλήνη.

Τέλος, εκάλεσε τους πιστούς να ζητήσουν ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες και την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία με την μεσιτεία της προς τον Μονογενή της κατευνάζει τον κλύδωνα των πειρασμών, διαλύει τα νέφη των λυπηρών, γαληνεύει τις ψυχικές καταιγίδες και φέρνει στην ψυχή την ειρήνη.

img_9495_0.jpg
img_9508_0.jpg
img_9512.jpg
img_9516_1.jpg
img_9528_1.jpg
img_9560_0.jpg
img_9562.jpg
img_9563.jpg
img_9564_1.jpg
img_9569.jpg


Ετικέτες